Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El cicle de caminades per a la gent gran "A cent cap als 100" comença aquest dijous a Manresa

El cicle de caminades per a la gent gran "A cent cap als 100" comença aquest dijous a Manresa


22/11/2015

L’activitat, promoguda per la Diputació de Barcelona, consisteix en fer recorreguts assequibles pels municipis que formen part d’un grup d’intercanvi


 

Aquest dijous, dia 26 de novembre, comença el Cicle de caminades per a la gent gran “A cent cap als 100”. Es tracta d’un projecte promogut per la Diputació de Barcelona, que va néixer l'any 2001 per promoure l'intercanvi entre diversos municipis. La proposta ofereix la possibilitat de conèixer diferents entorns geogràfics de la província, vivint la natura d’acord amb les pròpies possibilitats de cada participant, tot i fomentant les relacions interpersonals i de grup.

 

El cicle permet participar en quatre sortides per diferents municipis que formen el grup d’intercanvi i una cloenda, amb uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies no majors de 10 km ni inferiors als sis. La primera sortida del cicle es farà dins del terme municipal de Manresa, atès que la ciutat actua com a municipi amfitrió. A continuació, les següents  sortides programades seran el 17 de febrer a La Llagosta, el 16 de març a Torelló, el 7 d’abril a Cerdanyola del Vallès i, finalment, el mes de maig, en un municipi per concretar, una jornada de cloenda que acollirà el total dels 46 municipis participants en el projecte.

 

Una passejada de 10 quilòmetres per l’Anella Verda

 

La passejada a Manresa és d’uns 10 km de llargada amb uns 170 metres de desnivell positiu. La ruta s’iniciarà a la zona esportiva del Congost a les 09.15 h i seguirà uns dels itineraris de l’Anella Verda de Manresa passant pel Gorg de les Escaletes, la Torre de Santa Caterina, l'Ermita de la Guia i el Pont Vell, fins a enllaçar amb l’itinerari del Parc del Cardener per tornar cap a la zona esportiva del Congost. Allà es preveu dinar a les 13.30 h i fer el comiat a les 15 h.

 

L’activitat està organitzada conjuntament per les Regidories d’Esports i de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa. Per participar en el Cicle cal inscriure’s mitjançant una trucada telefònica al 010 ("Pas a pas fent salut") amb un cost de 10 euros per tot el curs 2015-16 (el preu inclou el desplaçament i l’assegurança per a totes les sortides).