Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa presenta la 32a edició d'una Transèquia millorada i amb un nou espai per als infants a l'Agulla

Manresa presenta la 32a edició d'una Transèquia millorada i amb un nou espai per als infants a l'Agulla


08/02/2016

Tindrà  lloc el diumenge 6 de març amb la voluntat de continuar sent la millor prova esportiva i participativa de la Catalunya Central i superar els 4.299 inscrits de l’any passat 


 

Manresa ha engegat avui els motors per a la celebració de la 32a edició de la Transèquia amb l’acte de presentació de la prova que se celebrarà el diumenge 6 de març, un dels esdeveniments esportius i participatius més importants del calendari festiu que es celebren a la ciutat i que suposarà la finalització dels actes de la Festa de la Llum 2016.

 

Els detalls de la nova edició de la Transèquia 2016 han estat presentats avui, al Centre de visitants del Parc de Sèquia, Parc de l’Agulla, pel regidor delegat de Turisme i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Josep Alabern; la coordinadora de la Transèquia, Laia Muns; del representant de l’entitat Som 365, Marc Ribas; i un membre de la Junta de la Sèquia, Albert Marsiñach.

 

Joan Calmet ha afirmat que la Transèquia “és un esdeveniment important i potent que forma part, conjuntament amb la Fira de l’Aixada, d’una festa tant arrelada a la història de la nostra ciutat com és la Festa de la Llum”. Per al regidor “aplegar més de 4.000 persones en una prova com aquesta suposa una gran fita i una gran projecció cap enfora  i, així mateix, posa en valor un espais naturals únics que tenim a l’entorn de la nostra ciutat”.

 

Al seu torn, Josep Alabern ha ressaltat que “aquest és el tercer any que la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia entoma l’organització d’aquesta prova i sabem de la dificultat de tirar-la endavant, per tant, es necessari agrair el suport de tothom, patrocinadors, col·laboradors, voluntaris i dels Ajuntaments pels qual passa la Sèquia perquè sense aquest ajut seria impossible organitzar-la”.  

 

El vicepresident de la Fundació ha afegit que “esperem superar els 4.299 participants de l’any passat i poder continuar treballant per vetllar pels valors històrics, patrimonials i promocionals de la cultura de l’aigua de la Sèquia”.  Per a Alabern, en un toc simpàtic, ha qualificat la Transèquia "com una mena de romeria, en la qual els manresans i bagencs fan el camí per adorar l’aigua”.

 

Per la seva part, Laia Muns ha destacat tots els detalls, millores i novetats que presenta aquesta edició, destacant la incorporació de més proveïdors als avituallaments amb productes del territori, la incorporació de més lavabos públics i, com a gran novetat, la celebració de la Minitransèquia al Parc de l’Agulla amb un munt d’activitats per als infants de 3 a 12 anys.  Finalment, Ribas i Marsiñach han explicat els recorreguts en les proves en bicicleta, en la modalitat de corredors i en la prova de Handbike,

Tots els detalls de les proves, recorreguts, preus i inscripcions es poden consultar en aquest Dossier de premsa