Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ecoviure tanca un exitós cap de setmana al centre de Manresa

L'Ecoviure tanca un exitós cap de setmana al centre de Manresa


21/10/2024

Més d’onze mil persones van visitar el mercat del cap de setmana al centre de la ciutat, convertint-se un any més en l’esdeveniment més multitudinari de la fira compromesa amb el planeta

 

Aquest passat diumenge 20 d’octubre, la fira Ecoviure va cloure una nova edició de la fira-mercat al centre de la ciutat, on es calcula que unes 11.000 persones van passejar entre els estands de seixanta-cinc expositors de diferents sectors. La fira de temàtica ambiental va estar acompanyada d’un programa farcit d’activitats per a totes les edats, des de jocs infantils fins a mostres de cinema. Una de les activitats més destacades va ser l’espectacle de diumenge a la tarda ‘Memòria d’Aigua’, a  càrrec de la companyia Albert Vinyes. Aquest es va dur a terme a l’Espai Debatem i Compartim, un dels dos espais vertebradors d’aquesta fira, com va ser també l’Espai Juguem i Descobrim, al Passeig Pere III. Al voltant d’un 70% de les activitats proposades van aconseguir omplir amb èxit, com el taller de piruletes de xocolata de Comerç Just o les diferents activitats proposades per les biblioteques del Casino i de l’Ateneu de les Bases, tal com van fer algunes de les jornades professionals celebrades entre setmana, com la 4a Jornada Tècnica de l’Aigua o el Taller de futurs (im)possibles.

Aquest any, la fira va venir marcada per la celebració de les 25 edicions de l’Ecoviure, que es va inaugurar amb un debat entre alumnes i professorat de diferents instituts de la comarca (l’IES Lluís de Peguera, l’institut Pompeu Fabra i l’institut Cardener), Marc Serra, president delegat de l'Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, el regidor Pol Huguet i membres fundadors i actuals de la comissió organitzadora de l’Ecoviure, al voltant del passat, present i futur de la fira i altres aspectes relacionats amb el medi ambient, l’ecologia i el canvi climàtic. Després del debat va tenir lloc la passejada institucional pels diferents espais de la fira, amb la presència de la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa Sílvia Gratacós, i membres de la corporació municipal i de la comissió organitzadora.

Precisament, la comissió organitzadora de l'Ecoviure es va reunir diumenge a la tarda per fer una primera valoració de la fira. Es va destacar la qualitat i interès dels actes proposats i la bona resposta de la ciutadania, especialment en aquelles activitats que s'han organitzat des de diverses entitats i institucions de la ciutat, a qui agraeixen la col·laboració. El programa d’activitats de l’Ecoviure va començar el dilluns 14, amb la primera de les set jornades professionals programades per aquesta edició, i acabarà aquest dissabte 26 amb la projecció de la pel·lícula Greed d’Erich von Stroheim als cinemes Bages Centre, en el marc del Festival CLAM. També queden dues jornades professionals organitzades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Escola Agrària de Manresa, dimarts 22 d’octubre a la finca de Can Poc Oli. Aquesta jornada i totes les pel·lícules que es projectaran durant aquesta setmana es pot consultar a la web www.ecoviure.cat.

(*) Peu de foto: la fira va comptar amb més d'11.000 visitants